Lanna Tikhonova – emoce v barvě

Rádi bych Vám představili mladou umělkyni, která se usadila v Praze a její díla jsou explozi barev a emoci. Umělecké vzdělání v ateliéru Tolmacheva M.S., umělce a uznávaného učitele. Jako člen tohoto studia se účastnila výstav v Japonsku a Polsku. Později si vzdělání rozšířila studiem designu a dekoru.

Po ukončení studia trávil čas převážně na cestách: Rusko, Ukrajina, Polsko, Gruzie, Španělsko, Itálie – spousta zemí. Setkala jsem s lidmi, s jejich příběhy s místními mýty a legendami. Bylo to tak inspirativní, že – začala psát knihy a poezii.

Ale to nestačilo: obrazy, tvary a vzpomínky ji nutily vrátit se k malování…

Má ráda historii, mýty a legendy – to vše ji inspiruje k malování. Ale ze všeho nejvíc – emoce – náš pravidelný každodenní život je pestrou směsicí různých pocitů. Láska, radost, touha, smutek a mnoho dalších – to vše se snaží zachytit a poté vyjádřit barvami a vyváženými harmonickými formami. Používá paletový nůž a snaží se vyjadřovat emoce rychlými velkými tahy, aby se nestratili pocity a vize, které přinesly. Nikdy neplánuje dopředu, malování je pro ni živým a spontánním procesem a čistou improvizací.

Stále zkouší nové styly, formy a předměty. Snaží se míchat různé styly, které jsou běžně považovány za „nekompatibilní“, takže jen zřídka pracuje vždy jen s jedním obrazem a sotva má den, abych něco nenamaloval. Tahle každodenní práce a barevné fantazie byly již představeny na místach jako Paříž, Řím, New York, Aix-en-Provance, Lyon, Miami a doufá, že tenhle seznam se ještě prodlouží.

Lana Tikhonova

Leave a Comment