Dizajnové místo pro kone

Stájový komplex na Ukrajině se zaměřuje v prvním řade na koních a staví lidi do úzadí. Hlavním cílem architektu bylo udělat zvířatům radost tím, je jim poskytnou veškeré možné vymoženosti, nachází se taky solárium, sprchy, cvičné arény, sportovní vybavení, klimatizace a audio systém.

Celá stáj působí světle a funkcionalisticky. Hlavně pro dekorativní prvky dřeva tady bylo nalezené nové využití. No nezapomnělo se tu ani na jezdce, pro které je tady také kompletní vybavení včetně klubovny s proskleným posezením, který dodáva prostoru moderní vhled.

Ulička tvoří hlavní osu spojující všechny prvky jezdeckého centra. Kolonáda hustě zasazených stromů symbolicky vede k řece s výchozím bodem pro jízdy na koni. Je zřejmé, že klíčovou roli tady hrají stáje se všemi ostatními strukturami umístěnými kolem nich, včetně dvou jezdeckých arén (zastřešená a venkovní), kulatých tréninkových pavilonů, administrativního centra a dalších zařízení.

Všechny budovy a konstrukce klubu mají prefabrikovanou kovovou konstrukci se stěnami a střešními panely, které se používají hlavně pro průmyslové účely. Kombinace průmyslových materiálů a surového dřeva se stala zábavným precedentem.

Leave a Comment