Síla umění

síla umění-
Barbora Kysilková, která je původem z Čech, poutá nejen svou tvorbou, kterou si zachvíli přiblížíme, ale i svým účinkováním v dokumentu režiséra Benjamin Ree-The Painter and the Thief, který měl premiéru na Netflixu a dostalo se mu celosvětové pozornosti. Nebudeme prozrazovat detaily no rozhodně vám doporučujeme si tenhle dokument, z něhož je cítit člověčinu jaká se už bohužel pomalu vytrácí z našich všedních dní, podívat.
Dokonale opisuje poslání umění jako odvahu vydat se na neznámou cestu za poznáním. Síla překonat vlastní subjektivní dojem ze života a osobní zájem s cílem přiblížit se jeden k druhému a světu s upřímnou zvědavostí a celým srdcem.
Umělkyně svým dechberoucím poetickým uměním plným naturalismu, realismu s prvky fantazie, klepe na dveře existencionalismu určujícího vlastní vývoj prostřednictvím vůle. Díla jakoby dokonale odkrývaly a nelítostně štětcem vtláčeli na platno provokující skutečnost o tom kdo vlastně jsme. Postupně se klesáte do tmavých hlubin lidské duše abyste na jejím dně našli ten špatnokrásny odraz sebe bez iluzi. V ostrém kritickém zobrazení je však cítit tolik lásky, soucitu a odpuštění našich lidských slabostí a chyb, že slouží jako cesta k pochopení .Sebepoznání se rodí z bolesti a vše co v životě potřebujete znát je sebe, neboť všichni jsme jen odrazem toho druhého.

Autor: Barbora Kysilkova

Zdroj

Leave a Comment